Spiegeltheater voor daters

the dating thing


De wereld wordt groter en groter. Vroeger was trouwen de norm. Scheiden was uit den boze. Sinds de Flower Power beweging hebben we steeds meer vrijheid. Vrijheid om relaties aan te gaan en te verbreken. Om het krijgen van kinderen te plannen. Om carrière te maken.

Met die vrijheid zijn er ook steeds meer mensen alleen. Een deel is happy single. Een deel is op zoek naar een relatie. Bijna dagelijks kunnen we daarvan getuige zijn. Niet alleen op Tinder en andere datingapps ook op dating sites en op televisie: bij First Dates zijn we getuige van eerste eetafspraakjes, Flirty Dancing laat first daters dansen, we zien hoe boeren m/v vrouwen en mannen zoeken, we zien rijke bachelors gematcht worden en we zien hoe mensen elkaar bij de eerste ontmoeting het ja-woord geven en wat daarvan terechtkomt.

Daten doe je alleen. Ja, oké, met je date, natuurlijk, maar toch. Het moment dat je de eerste berichtjes uitwisselt, voor je kledingkast staat om te kiezen wat je aan zal trekken, het café binnenloopt op zoek naar degene van wie je hoopt dat zijn of haar foto een beetje lijkt, áls je al een foto had. Het moment dat je de ander voor het eerst echt ziet. Hoort. Ruikt. De eerste zinnen die je uitwisselt. Het gesprek dat al dan niet op gang komt … dát doe je allemaal alleen. Jij en je honderdduizend gedachten terwijl je aan het daten bent.
Als het niets is, neem je je misschien voor dat je het nóóit meer zal doen. Als het wel wat is: vuurwerk!  Elkaar beter leren kennen. Het wachten op een berichtje of het nadenken over wat je zal sturen. Het gepuzzel over wat het tussen jullie is. Of het iets kan worden. Het omgaan met knetterende verliefdheid en verlangen, cold feet, claimgedrag of oorverdovende stilte.

Zoveel verhalen.

Laten we delen.

Spiegeltheater voor daters is er voor iedereen met date-ervaringen, die misschien wel denkt dat hij of zij de enige is met die heerlijke, bizarre, komische, treurige, romantische of saaie ontmoeting. We delen verhalen over missers en successen, over hilariteit, eeuwige verbondenheid of tranen, opgehaald door Kim Coppes, ervaren dagvoorzitter en moderator met een groot hart voor elk verhaal en een speciale liefde voor verhalen over de liefde en de zoektocht daarnaar. Vier acteurs m/v spelen daarna met het verhaal dat verteld is, met liefde, toewijding en humor.

Ben je erbij? Save the date!

 

Aanmelden kan hieronder via het aanmeldformulier en iDeal-betaling. We zien uit naar je komst!

Tijd en plaats

??? 2020             (wordt nader bekend gemaakt na einde maatregelen corona)
start 19.30 uur (inloop 19.00 uur)

Mirror Centre, Ter Gouwstraat 3, Amsterdam (vlak naast het Muiderpoortstation)

Mirror Centre Amsterdam

opgeschort

Let op: ook wij zijn in onze werkzaamheden geraakt door de coronacrisis. Deze voorstelling moeten we daarom helaas verplaatsen. Zodra een nieuwe datum bekend is, zullen we die hier vermelden. Hartelijke groet van alle spiegelaars.

Bestel hier je kaarje voor ‘Spiegeltheater voor daters’ op ????? 2020

Locatie: Mirror Centre, Ter Gouwstraat 3, Amsterdam

Aanvang 19.30 uur (inloop 19 uur)

Totaal: € -