Publieksreacties

Wat een mooie, lieve, ontroerende en intieme avond was het! Zoveel ruimte en respect voor ieders verhaal en zoveel herkenning. En heel veel lachen, dat gelukkig ook. Bijzonder vond ik het, hoe in zo korte tijd verbinding en contact mogelijk werd door jullie uitnodigende, lichte toon. Dank voor de inspiratie en de ontmoetingen. Ik kom graag weer!
Mariken van de Bovenkamp

Spiegeltheater voor alleenwerkers: waar verhalen van individuen worden teruggespiegeld aan iedereen in de zaal. Mooi hoe je dan als publiek jezelf bij sommige verhalen ook direct in die spiegel ziet zitten. Bij andere verhalen moet je soms iets langer zoeken voor je jezelf terugziet. Maar zoals spiegels werken, je kunt jezelf altijd terugvinden … gewoon de moeite nemen even te zoeken … En dat maakt het alleenwerken voor een kort moment weer een stuk minder alleen!
Tanja

Wil je zaken ludiek en echt voelbaar herkenbaar maken, dan is dit de manier. Spiegeltheater: een dame die op onnavolgbare wijze de zaal uitvraagt, gemene delers zoekt en vindt en een grote mate van saamhorigheid teweegbrengt. Vier spelers die hetgeen verteld wordt zo ‘griezelig’ treffend naspelen en uitbeelden dat het lijkt of ze in je hoofd kunnen kijken. Een publiek dat meegezogen wordt in de betovering van het spel. Ga het ervaren!
Babs Mouton – www.verhalenvinder.com

Zorgvuldig en raak krijg je teruggespeeld / gespiegeld wat je inbrengt. Zelf in de positie zijn al dan niet een verhaal te delen, maakt me nog bewuster van wat mijn deelnemers in trainingen en gesprekken mee kunnen maken.
Spiegeltheater: Erbij zijn is mooi en van betekenis, wanneer je iets inbrengt geef je jezelf een onvergetelijk cadeau.
Yvonne Lawalata – Eigen Regie Compagnie

Dankzij het Spiegeltheater heb je toch het gevoel dat je als éénpitter niet alleen bent en dat al die éénpits-collega’s dezelfde dingen mee- en doormaken als jij!’
Gert-Jan

Wat een heerlijke avond met het Spiegeltheater voor alleenwerkers. Leuk om ervaringen te delen met andere profs en zoveel te lachen. Fijn om te genieten van het zelfvertrouwen van andere ondernemers, de uitdagende stappen die ze nemen en stil te staan bij onze twijfels.

Sanne Vermaas – www.evariste.nl

Wat een mooie avond! Ik vond het leuk weer eens in het publiek van een terugspeeltheatervoorstelling te zitten. Het voelt meteen alsof je met z’n allen een club bent. Mooi hoe informeel de sfeer was. Met iedereen werd contact gemaakt en ook de acteurs braken het ijs door een grapje te maken en door hun nabijheid in positie. 

Prettige dynamiek tussen publiek, spelleider en spelers.
De eindvorm vond ik ook super sterk neergezet, de hoogtepunten van alle scenes in een ‘potpourri’ nog eens langs te laten komen om de beelden en verhalen die langs zijn gekomen te laten beklijven.

Ervaren terugspeeltheateractrice

Spiegeltheater voor alleenwerkers, pilot december 2018

Spiegeltheater is een manier om te kijken naar jezelf, een fijne reflectie. Het is grappig, herkenbaar, soms ook ontroerend en bovenal goed gespeeld. De acteurs luisteren naar je verhaal en je ziet een nieuw perspectief of herkent jezelf in het verhaal van de ander.
Carl

Een voorstelling zo divers als het aanwezige publiek; en toch weet het spiegeltheater er een samenhangend geheel van te maken. Geboeid tot het einde!
Tijn