Spiegeltheater voor alleenwerkers

Je bent trainer, coach, ontwerper, schilder, schrijver, arts, psycholoog, therapeut. Het grootste deel van de dag sta je alleen voor een groep, een schildersdoek of een tekentafel. Of ben je alleen met een cliënt, patiënt, een maquette of je laptop. Je voert een dialoog met je werk, je cliënt of jezelf: ‘Werkt dit?’
‘Doe ik dit goed?’
‘Waarom kies ik hiervoor?’

Je hebt creatieve doorbraken, neemt memorabele beslissingen en maakt ‘domme’ fouten.
Allemaal alleen.
Al die rijkdom vindt vaak in stilte op je werkplek plaats, of in jezelf. Omdat je dat kunt. Je bent sterk, je bent onafhankelijk, je hebt niemand nodig.

Maar soms vraag je je af:
‘Ben ik de enige die dit heeft?’
‘Waarom ben ik daar zo goed in?’
of
‘Hoe doen anderen dat?’

Spiegeltheater brengt elk kwartaal al die noeste alleen-werkers samen omdat niets zo verrijkend is als de verbinding met anderen. Onze successen, ons falen, onze hoop en onze dromen: als we ze delen, leren we, raken we en worden we geraakt.

De verhalen die de bezoekers van deze avonden vertellen aan de warme, goed luisterende moderator van de avond, worden door vier professionele acteurs op vaak magische wijze uitgespeeld. De menselijke spiegel die zo ontstaat maakt het mogelijk in elkaars vaak rijke, soms zo eenzame praktijk te kijken en te herkennen waar we mee worstelen en waar we ook af en toe zo trots op zijn.

Wat zeiden bezoekers over de pilotvoorstelling?

Wat me bijbleef: ‘Jeetje wat knap dat ze in één beeld de kern zo raken.’ ‘Zie je wel, als je het doet, moet je het goed doen. Dicht bij jezelf, met retegoede acteurs. Dát inspireert.’ ‘Wat hebben we een mooi vak.’ ‘Mijn collega’s zijn allemaal zo professioneel, dat realiseer ik me nu echt. Wat ’n geschenk.’
– Jutta

‘Wat een mooie maandagavond was dat, heel erg dank daarvoor! Zo mooi om te zien hoe serieus en hilarisch elkaar afwisselden in hoog tempo. De avond vloog voorbij en ik was nieuwsgierig naar nog meer verhalen! Knap hoe kleine details gehoord waren en zichtbaar gemaakt werden.
– Roos

‘Wat indruk maakte is dat de acteurs op een hele bijzondere en innemende wijze verschillende stemmen uitspeelden. Waardoor je echt beleeft welke dilemma’s en overwegingen er in ongemakkelijke gesprekken in je hoofd zitten. Op deze manier krijg je een bijzonder inkijkje in het gedachteproces van mensen, van jezelf als je dat wilt, en dit blijft anders onzichtbaar en krijgt ‘geen stem’. Nu wel en zo’n spiegel is uniek, en soms zelfs ontroerend, om mee te maken.
– Simon

Nu, drie dagen na het spiegeltheater zijn mij het meest bijgebleven: de lol die jullie op het podium hadden en wij in de zaal. De verbinding tussen de zaal en de moderator en de spelers. Hoe er constant mooie persoonlijke verhalen op tafel kwamen en er op een ludieke speelse manier vorm aan werd gegeven, zonder het letterlijk na te spelen. Ook verschillende scènes zijn me bijgebleven. Zo herkenbaar en komisch hoe je het jezelf zo moeilijk kan maken. Het was een fijne bijzondere avond die ik als een cadeau heb ervaren om als ZZP’er mee te maken.
– Diana

Ik heb met plezier gekeken naar een groep professionals die weten wat ze doen en van spiegeltheater een krachtig instrument maken. Smaakt naar meer: goede interactie moderator en spelers trouwens!
– Wilma

De avond was grandioos. Mooie verhalen en super teruggegeven. Er zat een rustige opbouw in de avond doordat er laagdrempelig werd begonnen. hierdoor werd langzamerhand een veilige setting gecreëerd. Wat me het meest is bijgebleven is de herkenbaarheid van het vak. Scènes die daarover gingen waren heel herkenbaar en daardoor hilarisch. Een magische avond waarbij de herkenbaarheid van het ZZP’er zijn voelbaar was. Heel mooi gespeeld.
– Carmen

Wat een gave avond was het! Woorden werden beelden. Verhalen werden scènes. Fantastisch gespeeld! De moderator en acteurs zorgen er samen voor dat de kern van alle verhalen steeds geraakt werd. Ontzettend mooi om terug te zien. En ook leuk en om te lachen. De herkenbaarheid … En wat het mooie is: doordat je alle ervaringen, verhalen ziet, hoort, voelt en beleeft, blijft het ook nog heerlijk even hangen, deze spiegeltraktatie voor alleenwerkers. Erg blij dat ik ben geweest. Dank nog voor deze mooie avond!
– Astrid

 

Ook spiegeltheater voor alleenwerkers meemaken?

Datum spiegeltheater voor alleenwerkers:

maandag 24 juni 2019

Tijd:

19.30 uur (inloop vanaf 19 uur)
duur:  ca 1,5 uur
mogelijkheid daarna nog een drankje te drinken en te netwerken
sluiting: 21.30 uur

Locatie:
Theater de Cameleon, Derde Kostverlorenkade 35, Amsterdam

Er kunnen maar 50 mensen in de zaal, dus wees er snel bij

Routebeschrijving via google maps, zie onder.

Auto:
A10, afslag s106 (Osdorp em Overtoomse Veld) naar het centrum toe, Surinameplein voorbij, de Overtoom op. Eerste gelegenheid linksaf, weer links en doorrijden naar de kade.

Openbaar vervoer:
Tramhalte: Overtoomse Sluis (lijn 1 en 6, bus 15 en verder alles wat stopt op het Surinameplein is dicht bij de Cameleon).
Per trein, Station Lelylaan en dan tram 1.

Theater de Cameleon

Bestel hier je kaarje voor ‘Spiegeltheater voor alleenwerkers’ op 24 juni 2019″

Locatie: Theater de Cameleon, Derde Kostverlorenkade 35, Amsterdam

Aanvang 19.30 uur (inloop 19 uur)

Totaal: € -


Reserveer vast!

De voorstellingen van december ’18 en maart ’19 waren binnen 3 weken uitverkocht. 24 juni 2019 spelen we weer in Amsterdam. Hou de site in de gaten en reserveer op tijd je kaarten door betaling. Je plek is dan gegarandeerd.

Reacties van bezoekers spiegeltheater

Wat een heerlijke avond met het Spiegeltheater voor alleenwerkers. Leuk om ervaringen te delen met andere profs en zoveel te lachen. Fijn om te genieten van het zelfvertrouwen van andere ondernemers, de uitdagende stappen die ze nemen en stil te staan bij onze twijfels.

Sanne Vermaas – www.evariste.nl

Wat een mooie avond! Ik vond het leuk weer eens in het publiek van een terugspeeltheatervoorstelling te zitten. Het voelt meteen alsof je met z’n allen een club bent. Mooi hoe informeel de sfeer was. Met iedereen werd contact gemaakt en ook de acteurs braken het ijs door een grapje te maken en door hun nabijheid in positie. 

Prettige dynamiek tussen publiek, spelleider en spelers.
De eindvorm vond ik ook super sterk neergezet, de hoogtepunten van alle scenes in een ‘potpourri’ nog eens langs te laten komen om de beelden en verhalen die langs zijn gekomen te laten beklijven.

Ervaren terugspeeltheateractrice