Spiegeltheater voor alleenwerkers

Je bent trainer, coach, ontwerper, schilder, schrijver, arts, psycholoog, therapeut. Het grootste deel van de dag sta je alleen voor een groep, een schildersdoek of een tekentafel. Of ben je alleen met een cliënt, patiënt, een maquette of je laptop. Je voert een dialoog met je werk, je cliënt of jezelf: ‘Werkt dit?’
‘Doe ik dit goed?’
‘Waarom kies ik hiervoor?’

Je hebt creatieve doorbraken, neemt memorabele beslissingen en maakt ‘domme’ fouten.
Allemaal alleen.
Al die rijkdom vindt vaak in stilte op je werkplek plaats, of in jezelf. Omdat je dat kunt. Je bent sterk, je bent onafhankelijk, je hebt niemand nodig.

Maar soms vraag je je af:
‘Ben ik de enige die dit heeft?’
‘Waarom ben ik daar zo goed in?’
of
‘Hoe doen anderen dat?’

Spiegeltheater brengt elk kwartaal al die noeste alleen-werkers samen omdat niets zo verrijkend is als de verbinding met anderen. Onze successen, ons falen, onze hoop en onze dromen: als we ze delen, leren we, raken we en worden we geraakt.

De verhalen die de bezoekers van deze avonden vertellen aan de warme, goed luisterende moderator van de avond, worden door vier professionele acteurs op vaak magische wijze uitgespeeld. De menselijke spiegel die zo ontstaat maakt het mogelijk in elkaars vaak rijke, soms zo eenzame praktijk te kijken en te herkennen waar we mee worstelen en waar we ook af en toe zo trots op zijn.

Ook langskomen? Reserveer hier.

Wat zeiden bezoekers over de pilotvoorstelling?

Wat een gave avond was het! Woorden werden beelden. Verhalen werden scènes. Fantastisch gespeeld! De moderator en acteurs zorgen er samen voor dat de kern van alle verhalen steeds geraakt werd. Ontzettend mooi om terug te zien. En ook leuk en om te lachen. De herkenbaarheid … En wat het mooie is: doordat je alle ervaringen, verhalen ziet, hoort, voelt en beleeft, blijft het ook nog heerlijk even hangen, deze spiegeltraktatie voor alleenwerkers. Erg blij dat ik ben geweest. Dank nog voor deze mooie avond!
– Astrid

Wat me bijbleef: ‘Jeetje wat knap dat ze in één beeld de kern zo raken.’ ‘Zie je wel, als je het doet, moet je het goed doen. Dicht bij jezelf, met retegoede acteurs. Dát inspireert.’ ‘Wat hebben we een mooi vak.’ ‘Mijn collega’s zijn allemaal zo professioneel, dat realiseer ik me nu echt. Wat ’n geschenk.’
– Jutta

‘Wat een mooie maandagavond was dat, heel erg dank daarvoor! Zo mooi om te zien hoe serieus en hilarisch elkaar afwisselden in hoog tempo. De avond vloog voorbij en ik was nieuwsgierig naar nog meer verhalen! Knap hoe kleine details gehoord waren en zichtbaar gemaakt werden.
– Roos

‘Wat indruk maakte is dat de acteurs op een hele bijzondere en innemende wijze verschillende stemmen uitspeelden. Waardoor je echt beleeft welke dilemma’s en overwegingen er in ongemakkelijke gesprekken in je hoofd zitten. Op deze manier krijg je een bijzonder inkijkje in het gedachteproces van mensen, van jezelf als je dat wilt, en dit blijft anders onzichtbaar en krijgt ‘geen stem’. Nu wel en zo’n spiegel is uniek, en soms zelfs ontroerend, om mee te maken.
– Simon

Nu, drie dagen na het spiegeltheater zijn mij het meest bijgebleven: de lol die jullie op het podium hadden en wij in de zaal. De verbinding tussen de zaal en de moderator en de spelers. Hoe er constant mooie persoonlijke verhalen op tafel kwamen en er op een ludieke speelse manier vorm aan werd gegeven, zonder het letterlijk na te spelen. Ook verschillende scènes zijn me bijgebleven. Zo herkenbaar en komisch hoe je het jezelf zo moeilijk kan maken. Het was een fijne bijzondere avond die ik als een cadeau heb ervaren om als ZZP’er mee te maken.
– Diana

Ik heb met plezier gekeken naar een groep professionals die weten wat ze doen en van spiegeltheater een krachtig instrument maken. Smaakt naar meer: goede interactie moderator en spelers trouwens!
– Wilma

De avond was grandioos. Mooie verhalen en super teruggegeven. Er zat een rustige opbouw in de avond doordat er laagdrempelig werd begonnen. hierdoor werd langzamerhand een veilige setting gecreëerd. Wat me het meest is bijgebleven is de herkenbaarheid van het vak. Scènes die daarover gingen waren heel herkenbaar en daardoor hilarisch. Een magische avond waarbij de herkenbaarheid van het ZZP’er zijn voelbaar was. Heel mooi gespeeld.
– Carmen

meer publieksreacties ->

Ook spiegeltheater voor alleenwerkers meemaken?

Datum spiegeltheater voor alleenwerkers:

maandag 5 oktober 2020

Tijd en plaats
start 19.30 uur (inloop 19.00 uur)

Mirror Centre, Ter Gouwstraat 3, Amsterdam (vlak naast het Muiderpoortstation)

Er kunnen maar ca. 50 mensen in de zaal, dus wees er snel bij

Routebeschrijving via google maps, zie onder.

Mirror Centre Amsterdam

UPDATE      juli 2020

Ja … ook wij ontkomen er niet aan. Sinds maart 2020 is niets meer eenvoudig, niets meer ‘normaal’.

We zagen enorm uit naar ‘spiegeltheater voor daters‘ in mei 2020, maar konden deze voorstelling toen niet door laten gaan. De wereld was in verwarring. Contact was nauwelijks mogelijk. Wat een onderwerp vol energie, vreugde, frustratie en andere emoties was, kwam nu in een heel ander licht te staan.

Onze kwartaalvoorstellingen ‘spiegeltheater voor alleenwerkers’ waren ook in één klap van andere context voorzien. Je mocht al blij zijn als er van werken sprake kon zijn.

Was er dan minder behoefte aan samenzijn, aan spiegelen, aan beleven?
Nee. Zeker niet. Juist in deze impactvolle en ontregelende tijden zou het zo fijn en heilzaam zijn geweest als we met elkaar konden delen, beleven en ervaren.
De lockdown en langerdurende maatregelen maakten dat onmogelijk. In ieder geval … vooralsnog.
Want wij gaan op zoek naar wat wél mogelijk is. We willen graag de gelegenheid creëren om samen de impact te dragen. Uit te wisselen, te beleven, te ervaren. Samen de draad op te pakken, binnen de ruimte die er over is.

Of dat op 5 oktober gebeurt, zoals hieronder staat (oude planning), is nog niet duidelijk. Hou onze site in de gaten voor updates. Wij gaan ons best doen om linksom of rechtsom de verbinding mogelijk te maken die ons mens maakt en die we juist in tijden van stress en onzekerheid zo hard nodig hebben.

Warme groet en virtuele omhelzing van alle spiegelaars.

Bestel hier je kaartje voor ‘Spiegeltheater voor alleenwerkers’ op 5 oktober 2020

Locatie: Mirror Centre, Ter Gouwstraat 3, Amsterdam (vlak naast het Muiderpoortstation)

Aanvang 19.30 uur (inloop 19 uur)

Totaal: € -


Reserveer vast!

Onze eerdere voorstellingen zaten allemaal vol. Hou de site in de gaten en reserveer op tijd je plaatsen door betaling. Je plek is dan gegarandeerd.

AD Werkt 16 februari 2020