In een spiegeltheatervoorstelling worden de verhalen van het publiek gespeeld door de acteurs. Uw verhalen. Het wordt ook wel terugspeeltheater of improvisatie theater genoemd. De gespreksleider (moderator) kiest een vorm die het best bij uw verhaal past. Monologen, scènes, een lied, een sprookje, alles is mogelijk. Het wordt ter plekke gecreëerd en uw verhalen staan centraal.
Hoe
Op basis van een door u gekozen actueel thema ontlokt de gespreksleider verhalen aan het publiek. Van kleine anekdotes en luchtige beschrijvingen tot ingrijpende gebeurtenissen en kleurrijke avonturen. De acteurs krijgen van de gespreksleider de opdracht deze verhalen a la minute om te zetten in theater.
Waarom
Spiegeltheater is verrassend, verbindend en uitnodigend. De interactie die ontstaat tussen publiek, gespreksleider en acteurs is uniek. De werkvorm verdraagt vele thema’s en verhalen, nodigt uit tot delen, beleven, meedenken en meevoelen, verbeelden en concretiseren.
Wanneer
Spiegeltheater kan bij veel gelegenheden worden ingezet. Bij kick-offs of kennismakingsbijeenkomsten, op visiedagen (wat houdt een begrip als klantgerichtheid of respect nu concreet in, of wat betekenen onze kernwaarden in de praktijk). Bij teamdagen (hoe leven begrippen als samenwerken, motiveren, vertrouwen, toekomst in ons team). Na een reorganisatie of grote verandering om te delen en peilen wat er zoal gebeurd is met iedereen in dit proces. Als er sprake is van verwerking of juist stagnatie in verwerking en het loslaten van oud zeer. Spiegeltheater is ook een verrijking bij een jubileum, een reünie of feest.
Spiegeltheater in uw eigen organisatie of bij een mijlpaal binnen een familie of vriendenkring is een unieke en vaak onvergetelijke gebeurtenis.
Meer informatie? Neem contact op!