Theatergroep Duinart speelde in de winter van 2013 - 2014: 'Twee'

 

         

Deze prachtige muzikale voorstelling (live muziek) werd 10 x gespeeld in 't Spiegeltheater.

 

Bekijk hier foto's/filmpje en lees hier het krantenartikel van Ali Pankow in de PZC

 

 

Wie wil er alleen zijn met de feestdagen? Niemand, volgens de karakters van deze bijzondere collagevoorstelling met live muziek. Gewone mensen in gewone situaties. Want het dagelijks leven is tenslotte bizar genoeg.

In 'Twee' staan dan ook korte ontmoetingen tussen normale, maar enigszins onhandige mensen centraal. Allemaal willen ze aandacht en warmte van elkaar, maar tegelijk vinden ze het vaak moeilijk hoe ze dit moeten vragen en ook hoe ze dit kunnen geven.

 

Twee vrienden die elkaar midden in de nacht zouden kunnen bellen, maar doen ze dat ook? De blinde vrouw die vraagt of de thuishulp bij haar op bed komt zitten. De man die trouw een warme prak brengt naar zijn buurvrouw.

Ze willen contact, maar ervaren daarbij dat die momenten kwetsbaar kunnen zijn als een zeepbel: voor je het weet spat hij in je gezicht uit elkaar.

 

Duinart speelt een bewerking naar het toneelstuk 'Twee' van Jurre Bussemaker. Het oorspronkelijke stuk werd genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk.

 

 

Regie en bewerking:   Lejon van Es

Kleding:   Lampert Kostuumverhuur

Muziek:   Hans van der Werf

Licht:       Martijn Adriaanse

 

Op zaterdag 21 december 2013 speelde Theatergroep Duinart een BENEFIETVOORSTELLING van ‘Twee’ in 't Spiegeltheater

 

De opbrengst van 325,00 euro (helaas was er geen grote opkomst) gaat naar ‘3FM Serious Request, ook in Oostkapelle’

 

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM en het Rode Kruis Thema in 2013: Let's clean this shit up. Dit jaar aandacht voor kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree.