Theatergroep Duinart  speelde in november/december 2009:

 

'Ontdekpiet en de Sintermachine'

 

Onder de titel 'Ontdekpiet en de sintermachine' kon men genieten van een gezellige Sinterklaasmiddag voor jong en oud op 22 en 29 november en op 5 december 2009. Een wervelende voorstelling met leuke liedjes rond de Sint en zijn knechten.

 

Op 6 december is Sinterklaas jarig, dat weet iedereen. Maar wat niet iedereen weet is dat Sinterklaas van zijn pieten dan altijd een speciaal cadeau krijgt.
Dit jaar had Ontdekpiet een fantastisch idee voor een cadeau voor de Sint. Hij had een machine bedacht, waardoor het boek van Sinterklaas niet meer nodig zou zijn. De machine onthield alles wat in het boek stond, maar daarvoor moest het boek één keer de machine in om alle gegevens van het boek over te nemen. Maar toen ging het helemaal mis en raakten de pieten alle informatie van het grote boek kwijt. De pieten kregen het wel op tijd opgelost, op een ludieke manier en met hulp van alle kinderen, maar ook de Sint kwam nog met een verrassing....

 

Tekst en regie: Marcel van As

 

Spelers:

Arjan, Özkan, Hans, Hannah, Jacqueline, Angela, Robin, Fleur, Monica, Leo, Willem, Natasja, Laurentia, Jerry, Marijke, Anne-Fleur, Herman, Tamara, Jurgen, Sipke, Anke

 

Backstage: Ellie, Tineke en Brigitte

 

Eindverantwoording: Peter Adriaanse

 

jkkkkk

Klik  hier voor foto's van de voorstelling zelf

én hier van de intocht van Sinterklaas in 2009.

 

De zwarte pieten van Theatergroep Duinart werkten hier aan mee en zongen de Sinterklaasliedjes uit de voorstelling (op de Dam).