Theatergroep Duinart speelde in 2012  'Koppen dicht! (Stilte a.u.b.)'

 

 

Klik hier voor foto's

 

Twee toneelstukken voor de prijs van één, dát was de voorstelling ”Koppen dicht! (Stilte a.u.b.)”.   Tijdens de financiële crisis een prachtige deal.

Het stuk werd 8 keer gespeeld in 't Spiegeltheater.

 

“Koppen dicht! (Stilte a.u.b.)” van de Britse schrijver Michael Frayn. Een voorstelling, gespeeld door Theatergroep Duinart, waarin twee stukken door elkaar heen gespeeld werden. Een klucht met veel gedoe en deuren en daar omheen een tragikomedie.

                            

Het verhaal:

Tijdens de generale repetitie van een klucht gaat niets zoals het zou moeten. De spelers vergissen zich in hun tekst of vergeten steeds een bord haringen mee af te nemen. Deuren klemmen, contactlenzen gaan scheef zitten. Tijdens de talrijke onderbrekingen van het spel komen de frustraties en spanningen bij spelers en andere medewerkers in ruime mate omhoog. Die frustraties worden in de maanden daarop alleen maar erger. Zelfs zo erg dat drie maanden na de première de acteurs elkaar het spel doelbewust onmogelijk proberen te maken.

Regie en bewerking:      Peter Adriaanse

 

Spelers:  

Jurgen Hoogstrate, Mirjam Braspenning, Öskan Özturk, Robin van der Does, Amber Adriaanse, Sitah Lampert, Peter Boot, Brigitte van Klinken, Simone Adriaanse, Willem van der Ent, Hans Hüber, Anke Hüber, Marcel van As, Larissa de Keijzer

 

Decor: Martijn Adriaanse, Tineke Visser

 

Techniek: Martijn Adriaanse