Theatergroep Duinart speelde  'George'    (2000 - 2001)

 

 

 

"George" was een bewerkt verhaal en scenario van Peter Adriaanse, naar de gelijknamige Franstalige speelfilm "le Huitième Jour" van de regisseur Jaco van Dormael.

Eén van de bijzonderheden van dit theaterstuk was dat er voor de eerste keer, naast de acteurs van Duinart, nog dertien acteurs uit de Zeeuwse theaterwereld mee werkten aan deze productie. Dit betekende een cast van zesentwintig acteurs.

Het verhaal ging als volgt: Harry, een gewiekste zakenman, ontmoet toevallig George, een jongen met het syndroom van Down. Eerst tracht Harry de jongen van zich af te schudden, maar uiteindelijk merkt hij hoeveel hij van hem kan leren. Samen gaan ze op zoek naar de moeder van George. Ook Harry heeft zo zijn eigen problemen. Zijn vrouw en kinderen hebben hem verlaten en hij voelt zich erg eenzaam zonder hen.

'George' was een ontroerend, grappig en hartverwarmend verhaal.

De hoofdrollen werden gespeeld door Jan Pieter Karman (George) en Dick Vermeulen (Harry).

Regie was in handen van Peter Adriaanse.

Lampert Kostuumverhuur verzorgde de kleding.

“George”  ging in première op 10 november 2000 gespeeld in de Stadsschouwburg van Middelburg en werd daar enkele malen gespeeld (ook in 2001). In 2001 werd “George gespeeld op diverse andere locaties: ’t Spiegeltheater (voormalig Cultureel centrum Arduin), Theater Mondragon te Zierikzee en het Scheldetheater te Terneuzen.

 

Klik hier voor foto's en andere zaken

 

 

 

 

  terug naar gespeelde stukken