Theatergroep Duinart en Toneelgroep Ter Reede spelen samen de voorstelling 'Vroeger was alles beter'

 

 

Deze eenakter werd tijdens de OPENING van het SEIZOEN van 't Spiegeltheater op vrijdag 2 oktober  en in Ter Reede op 9 oktober 2015 gespeeld.

 

In 2016 werden nog extra voorstellingen gespeeld in maart, april en mei in de volgende Woon-Zorgcentra:

Scheldehof in Vlissingen, Willibrord in Middelburg, De Zoute Viever in Oost-Souburg en Nieuw Bachtenpoorte in Oost-Souburg.

 

Sinds 2014 werkten beide groepen aan dit project om een voorstelling te maken.

 

Toneelgroep Ter Reede werd begeleid door Gerard Adriaanse en Theatergroep Duinart door Lejon van Es en Louis van Beekum.

 

De aanleiding voor de samenwerking was een vraag om een themaprogramma te maken voor het project Lang Leve de Kunst.

Dit landelijke project werd gesteund door Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK en het VSB fonds door middel van een financiŽle medewerking, waarvoor onze hartelijke dank.

 

Er is uitgegaan van het voorbeeld van de cursiefjes van Simon Carmiggelt (Kronkel), die verfilmd zijn door Bert Haanstra.

Na een gezellige kennismaking zijn ze januari 2015 echt begonnen. Er zijn verschillende onderwerpen besproken met elkaar. Bijvoorbeeld: hoe was je oma, de lagere school, vakantie, muziek en dans, hobbies, werk, enz.

Uit deze gesprekken kwamen verrassende en ontroerende verhalen. Alle verhalen zijn opgenomen op film en zijn de basis van de geschreven verhaallijnen.

 

Foto's van de generale repetitie: klik hier

 

Voor Theatergroep Duinart is een voorstelling maken hun werk. Voor een aantal bewoners van Ter Reede was het voor het eerst dat ze op de theatervloer staan.

 

jkkkkk